Русија

Захарова: САД ће наставити да подстичу сукоб у Украјини

Представници Демократске странке у САД неће моћи да одустану од подршке Кијеву током предизборне трке за председничке изборе, који ће бити одржани следеће године, сматра портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова: САД ће наставити да подстичу сукоб у Украјини© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Америка ће наставити да подстиче сукоб у Украјини и 2024. године и учиниће све да тема подршке кијевском режиму остане актуелна, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"САД ће учинити све да ту тему одрже током следеће године. Ако успеју да извуку новац од својих пореских обвезника, то ће и урадити. Ако не успеју, охрабриће кијевски режим да учине страшне ствари, укључујући терористичке акте, како би показали активност у том правцу. Користиће свакакве методе", казала је Захарова у интервјуу за радио "Комсомолскаја Правда".

Како је додала, представници Демократске партије у САД неће моћи да одустану од подршке Кијеву током предизборне трке за председничке изборе, који ће бити одржани следеће године.

Раније је потпуковник америчке војске у пензији Данијел Дејвис изјавио да ће Сједињене Државе на крају пружити финансијску помоћ Кијеву, али да тај новац неће помоћи Украјини да победи Руску Федерацију.

"Вашингтон је схватио да је победа украјинских оружаних снага немогућа", оценио је.

image