Русија

Путин са шефом "Ростеха": Производња тенкова повећана седам пута (ВИДЕО)

Руској војсци у зони СВО редовно се шаљу артиљерија, оклопна возила, тенкови, борбени авиони и војно наоружање, навео је директор корпорације "Ростех" Сергеј Чемезов
Путин са шефом "Ростеха": Производња тенкова повећана седам пута (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин разговарао је са генералним директором државне корпорације "Ростех" која производи оружје Сергејем Чемезовим, са којим је разговарао  о реализацији државних одбрамбених налога, производњи авиона и мотора за њих, преноси ТАСС.

"Производња тенкова у Русији је у последње две године повећана седам пута, а производња муниције за малокалибарско оружје, вишецевне ракетне системе и артиљерију 50 пута. Производња лаких оклопних возила такође је порасла 5,5 пута", навео је Чемезов.

Како је додао, руској војсци у зони СВО редовно се шаљу артиљерија, оклопна возила, тенкови, борбени авиони и војно наоружање.

Он је истакао да су главни производи "Ростеха" цивилне природе. 

Путин и Чемезов разговарали су и о руској аутомобилској индустрији, укључујући развој беспилотних и електричних возила.

Чемезов је претходно изјавио да руски противтенковски ракетни системи (АТГМ) "хризантем" и "корнет" уништавају немачке тенкове "леопард" "из било ког угла". 

Он је напоменуо да ће се најновија руска хаубица "коалиција" ускоро појавити у зони Специјалне операције, која ће обезбедити већи домет у односу на хаубице које је Запад испоручио Украјини.

image