Русија

Медведев о 2024: Расписивање потернице за Бајденом, појава Династије рептоида у Јапану и...

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев се у свом шаљивом стилу осврнуо на догађаје у одлазећој години али и на предвиђања која чека у наредној години
Медведев о 2024: Расписивање потернице за Бајденом, појава Династије рептоида у Јапану и...© Milos Tesic/ATAImages

"Све апсурдно у нашем животу се скоро остварило и наставља да се остварује", написао је данас заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев на Телеграму, коментаришући годину која је на измаку, и додао да с нестрпљењем очекује следећу.

У кратком критичком осврту на дешавања из 2023, он је подсетио на своја прошлогодишња предвиђања о томе шта је то требало да се деси ове године, а за која је тада и сам рекао да се ради о апсурдним изјавама, будући да је желео да се нађе на списку оних који су иступили са некаквим прогнозама за предстојећи период. Данас, како каже, људи су незадовољни што се ништа од онога што је рекао прошле године није остварило, на шта он указује да ипак јесте: 

"Зар Шолц није рекао да Немачка плаћа гас десет пута више него раније? Није ли Илон Маск постао председник Сједињених Држава, ако не по функцији, онда по утицају (и поред тога што нема право да буде биран за председника, јер је рођен у Африци)? Зар се Пољска не спрема да заузме део Украјине, а Северна Ирска да се отцепи од магловитог Албиона?"

Медведев је стога за јавност припремио нову порцију прогноза, и то за 2024. годину. Следећа година "донеће нам много тога интересантног", а ево и шта!

  • "У Русији ће бити створене две нове партије - Партија дечака и Партија оних који нису део 'банде', које ће на крају забранити Министарство правде Русије због незаконите предизборне кампање директно на асфалту", пише он, алудирајући на нову руску серију ("Слово пацана"), која је постала прави хит, а у којој се прати живот банде уличних дечака из СССР-а крајем осамдесетих година прошлог века. Чланови банде су они који чувају своју улицу, док су остали представљени као лузери, и управо о тако две супротне стране у преносном смислу говори Медведев. 
  • "Национализација војно-индустријског комплекса земаља ЕУ, САД и Канаде у циљу накнадног донирања целокупне одбрамбене производње увређеном режиму у Кијеву за одржавање њиховог војног потенцијала. Издвајање зајма за Украјину у износу од 25,5 билиона америчких долара (што одговара величини америчког БДП-а мереног паритетом куповне моћи) који синдицирају западне земље. Крађа овог кредита у року од 24 сата од стране владајућег режима у Кијеву уз учешће Хантера Бајдена".
  • "Распуштање редовних полицијских снага у свим земљама ЕУ са пребацивањем њихових функција на немачку и полицију украјинских бандероваца, узимајући у обзир њихово заједничко историјско искуство".
  • "Расписивање међународне потернице за Џозефом Бајденом у вези са његовим неопрезним одласком са бине током говора и због тога што америчког председника његови помоћници упорно губе иза сцене". 
  • "Пресуда у кривичним предметима против Доналда Трампа у виду казне од 99 година затвора, забрана да Трамп буде биран (на место председника) у свим америчким државама" и на крају то да су га изабрали "за новог председника САД уместо Бајдена, који се изгубио иза кулиса".
  • "Масовно злокобно оживљавање ванземаљских мумија скривених у америчким војним базама, њихов улазак у америчку политику, које ће пратити заузимање више од половине места у америчком Сенату и Представничком дому".
  • "Годзила преузима власт у Јапану и он се проглашава за 天皇 (императора Јапана) ゴジラ I (Годзила први). Почетак владавине Династије рептоида у Јапану". 
image