Русија

Путин честитао Нову годину: Никад се нећемо повући, нема силе која може да разједини руски народ

Председник Русије у традиционалном новогодишњем обраћању нацији упутио је речи хвале војницима који су данас на првој линији фронта и боре се за истину и правду, и истакао да је осећање одговорности за судбину отаџбине оно што обједињује све грађане Русије

Председник Русије Владимир Путин честитао је данас традиционално свим грађанима Русије предстојећу 2024. годину, и пожелео им све најбоље.

Путин је истакао да је држава поносна на заједничка постигнућа, и на то што су држава и грађани заједничким снагама "чврсто бранили националне интересе, слободу и безбедност", али и "вредности које су биле и које остају несаломиви ослонац" за земљу. 

"Главно што нас је обједињавало и што нас обједињује је осећање колосалне одговорности за судбину отаџбине", рекао је Путин. 

Председник Русије се посебно захвалио свим војницима који се данас налазе у зони СВО, и свима онима који су, како каже, "на првој линији борбе за истину и правду". 

"Ви сте наши хероји! Наша срца су заједно са вама. Поносимо се вама! Одушевљавамо се вашом храброшћу, знајући да ви сада осећате љубав ваших најближих, најдражих људи, и моћну, искрену подршку милиона грађана Русије. Подршку целог народа. Више пута смо доказали да умемо да решавамо најтеже задатке и да се никада нећемо повући, пошто не постоји таква сила која је у стању нас да разједини, да нас натера да заборавимо сећање на наше очеве и њихову веру, да заустави наш развој", истакао је. 

Подсетио је да је 2024. година проглашена за годину породице и у том контексту указао на важност сваке од њих за судбину земље. 

"Права, велика породица је, безусловно, она у којој расту деца, где царују пажња, душевна топлота и брига о родитељима, љубав и поштовање једних према другима. Управо из таквог сродства свих генерација, љубави према очевом дому рађа се и васпитава верност својој отаџбини. У новој години желим свим породицама Русије све најлепше, јер од њихове историје формира се и историја наше огромне, прелепе и вољене отаџбине".

Обраћање нацији Путин је завршио речима: 

"Обезбедићемо сигуран развој отаџбине и благостање наших грађана. Постаћемо још јачи! Ми смо заједно и то је најпоузданији залог будућности Русије. Срећан празник, драги моји! Срећна нова 2024. година!

image