Русија

Руски извори: Зеленски лично наредио напад на Белгород

Руско министарство одбране је објавило да су Украјинци Белгород напали касетном муницијом, а број жртава у украјинском нападу повећао на 24
Руски извори: Зеленски лично наредио напад на Белгород© Tanjug/Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP

Председник Украјине Владимир Зеленски лично је наредио начелнику Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирилу Буданову да изврши масовни напад на Белгород.

До је за руску редакцију РТ-а рекао извоз из полиције.

Напад су организовали људи из батаљона "Кракен", којим командује Сергеј Величко - за кога је раније објављено да је ликвидиран, али то није потврђено.

Руско министарство одбране је објавило да су Украјинци Белгород напали касетном муницијом.

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков је рекао да се број жртава у украјинском нападу повећао на 24.

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је данас да је одговорило на јучерашњи напад на Белгород, те да су уништени украјински војни објекти у Харкову, заједно са командним центром њихове војске. 

У Савету безбедности Уједињених нација одржана је седница коју је тражила Русија због терористичког напада Украјине на Белгород.

Руски амбасадор у УН Василиј Небензја рекао је да се ради о терористичком акту и нагласио да је Запад саучесник кијевског режима у почињеним злочинима.

image