Пушилин: Удаљићемо Украјинце од наших градова толико да не могу да досегну до њих

Лидер ДНР наводи да је потребно да се непријатељ потисне на одређену удаљеност и да се у обзир узме оружје које му је у том тренутку на располагању

Да би се зауставили напади на Донбас, неопходно је удаљити непријатеља на одговарајуће растојање, не само од Доњецка, већ и од других насељених места, указује шеф ДНР Денис Пушилин.

То је потребно како непријатељ физички не би могао да досегне до руских градова, објашњава Пушилин и додаје: "Удаљеност ће зависити од наоружања које Кијев сада добија и које ће добити у будућности".

"Стога, није потребно само да ослободимо територију ДНР, већ и да потиснемо непријатеља, узимајући у обзир оружје које је му је у том тренутку на располагању", наводи Пушилин.

"Јасно је да предстоји колосалан посао. Али ми верујемо нашој војсци, верујемо у моћ руског наоружања, тако да већ размишљамо у следећим фазама – о економском развоју", наводи он.

Пушилин је раније позвао да се ослободе Одеса и Николајев, с обзиром да су то, како је рекао, руски градови. Подсетио је да су територије Николајевске области добијене током руско-турских ратова од Кримског ханата, бившег вазала Османског царства. Указао је и на речи руског председника Владимира Путина, да ако су "раније прављене грешке, ако то признамо и видимо, онда ти градови морају бити ослобођени".