Не могу му ништа ни киша ни снег: Путин обишао Чукотку у "Предатору" (ВИДЕО)

"Хишчник" је руско теренско возило за дубоки снег, песак и мочваре, чија кабина има до 14 седишта и шест лежајева, а може да носи 1,5 тона терета

Руски председник Владимир Путин, током посете Чукотки, обишао је град Анадир, теренским возилом за снег и мочваре "Хишчник" (Предатор), због веома ниске температуре и снега.

"Владимир Путин је изабрао 'Тоболск Предатор' за путовање по Анадиру. Производња теренских возила се налази у Тоболском округу, у Тјуменској области. Теренска возила се склапају на две локације", пренео је информативни центар владе те области.

"Хишчник" је руско теренско возило које су произвели инжењери "Мег Веста" 2007. године. Због запремине гума, возило се самоуверено креће по води, а захваљујући контактној површини, која је вишеструко већа, ствара се минималан притисак на тло. Возило је намењено за екстремна путовања: кроз дубок снег, песак и мочваре.

"Предатор", чија кабина има до 14 седишта и шест лежајева, може да носи 1,5 тона терета.

Председник Русије Владимир Путин допутовао је данас у најисточнији руски регион Чукотку, што је његова прва радна посета ове године, јављају "РИА Новости". 

Ово је уједно и први пут да се Путин налази у посети овом далекоисточном субјекту Руске Федерације, будући да никада пре није био у њему, о чему је и сам говорио.