Русија

Руска ПВО спречила нови украјински напад: Оборена три дрона

Према речима начелника Kалушке области Владислава Шапше, на периферији Kалуге, изнад техничког објекта пумпне станице, дошло је до експлозије дрона и оштећења зграде
Руска ПВО спречила нови украјински напад: Оборена три дрона© IDF via Getty Images

Украјина је јутрос покушала да нападне три руска региона дроновима - Ростовски, Тулски и Kалушки, али руски системи противваздушне одбране пресрели су три украјинске беспилотне летелице, саопштило је руско министарство одбране.

Према речима начелника Kалушке области Владислава Шапше, на периферији Kалуге, изнад техничког објекта пумпне станице, дошло је до експлозије дрона и оштећена је зграда.

Срећом, повређених није било, рекао је Шапша, пренеле су "РИА Новости".

Оружане снаге Украјине редовно гађају пограничне територије Русије, користе дронове и организоване саботаже. Стога је у Брјанској, Курској и Белгородској области на снази жути (високи) ниво терористичке опасности.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, указала је раније портпаролка руског МСП Марија Захарова и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

image