Нови дронови за руске јединице на фронту

Опрему су тестирали стручњаци из јединица за дејство беспилотним летелицама копнене војске, на једном од полигона у Доњецкој Народној Републици

Механизоване јединице руске војске у оквиру групе "Восток" распоређене у зони СВО, добиле су серију експерименталних малогабаритних извиђачко-ударних ФПВ (First Person View) дронова, саопштило је Министарство одбране РФ, преносе "РИА Новости".

У саопштењу се између осталог наводи: "Представници једног од предузећа војноиндустријског комплекса испоручили су припадницима 68. армијског корпуса групе 'Восток' серију експерименталних извиђачко-ударних ФПВ дронова. Нову опрему претходно су тестирали стручњаци из јединица за дејство беспилотним летелицама копнене војске, на једном од полигона у Доњецкој Народној Републици."

Према саопштењу МО, оператери ће новим летелицама управљати користећи специјалне наочаре (попут оних за виртуелну реалност), које пружају поглед из првог лица у реалном времену, чиме је обезбеђена висока прецизност при навођењу дрона на циљ. 

"У блиској будућности дронови ће бити пребачени на прву линију фронта, где ће се користити за ударе по живој сили, утврђењима и оклопним возилима непријатеља", додаје се у саопштењу.