Русија

Песков: Ниједна страна држава није покренула истрагу пада Ил-76 са украјинским заробљеницима

Портпарол Кремља прокоментарисао је истрагу руског војно транспортног авиона који је украјинска војска оборила америчким системом ПВО "патриот" 24. јануара изнад Белгородске области када су погинули сви путници као и предстојећу посету руског лидера Турској
Песков: Ниједна страна држава није покренула истрагу пада Ил-76 са украјинским заробљеницимаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Није познато да се неко у свету одазвао на позив руског председника Владимира Путина да се истражи обарање руског авиона Ил-76 када је погинуло 65 украјинских војника, као и чланови посаде и особе у пратњи, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Што се тиче враћања тела украјинских заробљеника, тиме се бави Истражни комитет, одговорио је портпарол Кремља новинарима.

Кремљ ће благовремено објавити тачан датум Путинове посете Турској, указао је и нагласио да Турска чува свој суверенитет, упркос притисцима.

Турска наставља да гради трговинску и економску сарадњу са Руском Федерацијом, заузимајући самосталну позицију, упркос чињеници да се суочава са невиђеним притиском Англосаксонаца због сарадње са РФ, додао је Песков.

Према његовим речима Путин и Ердоган ће разговарати о билатералној сарадњи, регионалним питањима и украјинској кризи, а њихов распоред је приликом сваког сусрета исцрпан.

image