Русија

Путин разговарао са председником УАЕ: Русија жели међународну истрагу о паду авиона Ил-76

Председници Русије и УАЕ, Владимир Путин и Ал Нахјан, потврдили су принципијелан став у корист брзог прекида ватре у Појасу Газе
Путин разговарао са председником УАЕ: Русија жели међународну истрагу о паду авиона Ил-76© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин је током разговора са председником Уједињених Арапских Емирата Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном истакао заинтересованост Руске Федерације за спровођење међународне истраге о терористичком нападу на руски авион Ил-76, када је погинуло свих 74 људи које је летелица превозила, саопштила је прес служба Кремља.

"Разговарано је о детаљима терористичког напада који је кијевски режим извео 24. јануара на руски авион Ил-76 у којем су били украјински ратни заробљеници. Наглашен је интерес Русије за спровођење међународне истраге о овом злочину", наводи се у саопштењу, преносе "РИА Новости".

Путин и Ал Нахјан такође су потврдили принципијелан став у корист брзог прекида ватре у Појасу Газе.

"Русија и УАЕ потврдиле су принципијелан став у корист брзог прекида ватре и обнављања политичког процеса, у циљу постизања дугорочног и праведног решења палестинског питања, заснованог на познатим међународно-правним основама", додали су из Кремља.

image