Симоњан: Карлсонов интервју са Путином најуспешнији у историји, већ има око милијарду прегледа

Симоњан је додала да "никада у историји није било таквог интервјуа", као и да је реч о "најуспешнијем, најзначајнијем моменту у историји медија"

Интервју који је руски председник Владимир Путин дао америчком новинару Такеру Карлсону укупно је прикупио око милијарду прегледа на свим платформама, рекла је главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан.

Она је интервју назвала "историјским" и "најуспешнијим у историји медија".

Симоњан је нагласила да је интервју само на друштвеној мрежи Икс прикупио око 160 милиона прегледа, не рачунајући прегледе на Карлсоновом сајту и осталим изворима на другим језицима.

"Позивам моје колеге да преброје. То је компликовано и тешко, зато што морате да узмете у обзир све језике и изворе на којима је објављен. Уверавам вас да је бројка око милијарду", рекла је она.

Симоњан је додала да "никада у историји није било таквог интервјуа", као и да је реч о "најуспешнијем, најзначајнијем моменту у историји медија".

Она је рекла и да су Американци шокирани након што је Путин током интервјуа причао о хиљадугодишњој историји Русије.

"Американци су шокирани да смо ми другачији, да је наш лидер другачији. Нас не изненађује то што је Владимир Владимирович 25 минута причао о хиљадугодишњој историји Русије. Он је то радио много пута", изјавила је Симоњан.

Главна уредница РТ је додала и да је он паметан и образован човек, те да су то изузетно важне особине за једног лидера.

Карлсон је интервју објавио у петак, када је објављен на друштвеној мрежи Икс и Јутјубу. Снимак интервјуа објављен је и на сату Кремља.