Кремљ: Изјаве шефа Пентагона воде ка ескалацији тензија

Портпарол Кремља Дмитриј Песков прокоментарисао је речи шефа Пентагона Лојда Остина, да пораз Украјине може да доведе до сукоба између НАТО-а и Русије, оценивши да је то крајње неодговорна изјава, која доводи до даље ескалације тензија

Председник Русије Владимир Путин је у поруци парламенту изнео најквалификованију прогнозу и планове за развој земље, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Порука је оцењена веома, веома високо, уз то је и апсолутно конкретна и садржајна. Углавном говори о томе како ће се земља развијати у наредних шест година. То су вероватно најквалификованији планови и прогноза за развој земље", казао је Песков.

Он је додао да је порука у великој мери постала Путинов програм као председничког кандидата. 

"Руски председник зна шта ради, како то ради и са ким да ради, као и на кога може да се ослони у спровођењу тих планова", нагласио је Песков.

Руски председник Владимир Путин поручио је јуче са традиционалног 19. обраћања Федералној скупштини да Русија неће дозволити да се било ко меша у њене унутрашње ствари и да је вековно јединство народа Русије - колосална, победничка сила.

Изјаве шефа Пентагона потврђују оправданост СВО

Коментаришући речи шефа Пентагона Лојда Остина, да пораз Украјине може да доведе до сукоба између НАТО-а и Русије, Песков је поручио да је то крајње неодговорна изјава, која доводи до даље ескалације тензија.

"Главна ствар је да они де факто демонстрирају поглед на свет НАТО-а, који сматра Украјину својом територијом. Изјава шефа Пентагона Лојда Остина још једном наглашава апсолутну исправност онога што Руска Федерација ради, односно оправданост Специјалне војне операције (СВО)", оценио је Песков.