Русија

Руси оборили 38 украјинских дронова изнад Крима

Сви дронови су уништени, спречен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад на територији РФ, саопштило је руско МО
Руси оборили 38 украјинских дронова изнад Крима© Tanjug/AP Photo/Andriy Andriyenko

Руски системи ПВО су уништили 38 украјинских дронова изнад Крима, те тако спречили нови покушај кијевског режима да изведе терористички напад на територији Руске Федерације, саопштило је руско Министарство одбране. 

Сви дронови су уништени, потврдило је руско Министарство.

Напад се деси, синоћ али није прецизирано у које време и да ли су дронови истовремено уочени.

Притом, синоћ је саветник лидера Крима за информациону политику Олег Крјучков обавестио становнике да је кретање трасом "Таврида" у области Федосије у правцу Керча привремено затворено и да је обележена обилазница. У исто време је и Кримски мост био затворен, али је након два сата поново омогућено кретање.

Према речима министра транспорта Крима Николаја Лукашенка, кретање аутобуса трасом "Таврида" је такође измењено, док се возови крећу у непромењеном режиму.

Оружане снахе Украјине редовно гађају централне и пограничне регионе Русије, нападају дроновима и организују диверзије. Стога је у Брјанској, Курској и Белгородској области на снази жути (високи) ниво терористичке опасности.

Украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, указала је раније портпаролка руског МСП Марија Захарова и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

image