Русија

Путин открио које је најмоћније руско оружје

Они који су планирали да сузбију Русију уз помоћ економских санкција, уз помоћ оружане силе, нису узели у обзир консолидацију руског друштва, приметио је председник Русије
Путин открио које је најмоћније руско оружјеwww.globallookpress.com © kremlin.ru/Фото: Сергей Савостьянов, ТАСС

Најважније и најмоћније оружје које Русија има је уједињење руског друштва, рекао је председник Русије Владимир Путин на састанку са са победницима такмичења "Лидери Русије".

Они који су планирали да сузбију Русију уз помоћ економских санкција, уз помоћ оружане силе, нису узели у обзир наше главно оружје, нагласио је Путин.

"Да бисте ово узели у обзир, потребно је да будете држављанин Руске Федерације, да будете део наше културе. Ми се сада осећамо потпуно самоуверено и са сигурношћу гледамо у будућност и у сферама економије и безбедности", поручио је председник.

На данашњем састанку са Путином нису само чиновници и бизнисмени, већ и учесници Специјалне војне операције, а њихов однос према отаџбини и жртва коју су приложили да је заштите је, какао је Путин нагласио, још једно од најмоћнијих оружја Русије.

"У име свих бораца желим да се захвалим за подршку коју пружате буквално сваком учеснику Специјалне војне операције. Ваша подршка је наша потпора за напредовање. Сваки војник верује у нашу заједничку победу, свако је спреман да иде до краја. Чујем то сваки дан. Моја дужност је да Вам пренесем њихове речи", рекла је медицинска сестра Александра Родионова која ради на фронту у разговору са председником Русије.

"Највећи порески обвезник се налази у Србији, то је компанија 'Гаспромњефт'. Тамо имају велику мрежу, добро се развијају и раде у складу са законом државе на чијој територији послују", рекао је Путин током састанка.

Путин је рекао да постоји осећање кривице јер су на становнике Донабаса и Новорусије неко време заборавили.

Председник Русије рекао је да се често састаје са лидерима нових руских региона и да је упознат са проблемима са којима се суочава локално становништво.

Посебно за ветеране Специјалне војне операције и војна лица отворен је нови кадровски програм "Време хероја" у оквиру такмичења "Лидери Русије", па тако учесници могу да покажу своје лидерске квалитете како у војној тако и у цивилној сфери.

Русија је успела да сачува своје традиционалне вредности, али је потребно да и даље улаже напоре и да се увек бави тим питањем, поручио је Путин.

image
VV inauguration
banner