Русија

Навикните се на призор уништених "абрамса"

Руска војска је уништила четири тенка и два инжињеријска возила, а како пише амерички часопис "Форбс", овај тренд ће се наставити и у наредним месецима
Навикните се на призор уништених "абрамса"© Телеграм канал "Говорит ТопаZ"

Руски тенкови, противоклопни системи, артиљерија и минско-ескплозивна средства ће сигурно довести до још уништених и оштећених тенкова М1А1 СА "абрамс" америчке производње, у употреби украјинске војске, преноси "Форбс".

Највећу претњу за америчке тенкове представљају руске противоклопне вођене ракете, због чега, према мишљењу аутора текста Украјинци морају да модернизују возила и уграде уређаје за откривање ласерског зрачења.

Међутим, иако би овакав систем можда спасио поједине тенкове, свакако неће имати утицаја на оно што ће се готово сигурно десити у наредним недељама и месецима – губитке изазване артиљеријом, минама и врло могуће дејством других (руских) тенкова.

Поред наведеног наоружања, треба нагласити и да велику претњу за америчке тенкове представљају малогабаритни ФПВ дронови, будући да "абрамси" украјинске војске и даље немају надстрешнице за заштиту од напада "одозго".

"М1 је издржљив тенк, али није ништа мање рањив него било који други тенк. Навикните се на призор уништених и напуштених 'абрамса' у Украјини", закључује се у тексту.

Подсећања ради, САД су Украјини донирале 31 "абрамс" и неколико инжињеријских возила М1150 "асолт бричер" заснованих на М1, а од почетка године, када су први пут уведени у борбена дејства, руски борци уништили су и тешко оштетили четири тенка и два инжињеријска возила, а судбина украјинских посада није позната.

image
VV inauguration
banner