Шојгу наредио да се бродови опреме додатним ватреним оружјем за уништавање дронова

Руски министар одбране је током посете седишту Црноморске флоте наложио да се спроводи свакодневна обука особља, у току дана и ноћи, како би јединце увежбале одбијање непријатељских напада

Неопходно је на бродове уградити додатно ватрено оружје, митраљеске системе великог калибра за уништавање непријатељских дронова, поручио је министар одбране Сергеј Шојгу на састанку у седишту Црноморске флоте, саопштило је Министарство одбране.

Руски министар био је у радној посети трупама Јужног војног округа и обишао командно место Црноморске флоте, где су га команда и штабни официри известили о тренутној ситуацији, дејствима непријатеља и борбама које изводе јединице флоте које су у њиховој зони одговорности.

Шојгу је на састанку такође наложио да се спроводи свакодневна обука особља како током дана, тако и током мрака, како би јединце увежбале одбијање непријатељских напада из ваздуха и поморских дронова.

Поред тога, министар је дао задатак да се повећа безбедност инфраструктурних објеката у зони одговорности флоте и издржљивост бродова и пловила на борбена и ванредна оштећења.