Русија

Захарова: Макрон прво нека престане да шаље оружје Кијеву

Званична представница руског Министарства спољних послова прокоментарисала је предлог француског председника да се за време Олимпијских игара успостави прекид ватре
Захарова: Макрон прво нека престане да шаље оружје Кијевуwww.globallookpress.com © MFA Russia

Емануел Макрон требало би да обустави испоруке оружја Кијеву и да изнесе предлог примирја учесницима у блискоисточном сукобу, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући иницијативу француског председника да се успостави прекид ватре у Украјини за време летњих Олимпијских игара у јулу.

Руска званичница указала је да се оружје које испоручује Париз користи за убијање цивила, те Француска тиме спонзорише тероризам.

Предложила је Макрону да исту иницијативу о прекиду ватре за време Олимпијских игара изложи сукобљеним странама на Блиском истоку, где, како је додала, вероватно много тога зависи од Француске.

Француски председник је у интервјуу украјинском медију поручио да ће од Русије тражити да поштује прекид ватре у Украјини током трајања Олимпијаде, која ће се одржати од 26. јула до 11. августа.

image