Захарова: Макрон прво нека престане да шаље оружје Кијеву

Званична представница руског Министарства спољних послова прокоментарисала је предлог француског председника да се за време Олимпијских игара успостави прекид ватре

Емануел Макрон требало би да обустави испоруке оружја Кијеву и да изнесе предлог примирја учесницима у блискоисточном сукобу, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући иницијативу француског председника да се успостави прекид ватре у Украјини за време летњих Олимпијских игара у јулу.

Руска званичница указала је да се оружје које испоручује Париз користи за убијање цивила, те Француска тиме спонзорише тероризам.

Предложила је Макрону да исту иницијативу о прекиду ватре за време Олимпијских игара изложи сукобљеним странама на Блиском истоку, где, како је додала, вероватно много тога зависи од Француске.

Француски председник је у интервјуу украјинском медију поручио да ће од Русије тражити да поштује прекид ватре у Украјини током трајања Олимпијаде, која ће се одржати од 26. јула до 11. августа.