Русија

Захарова: Лопову и шешир гори, Кијев и САД не могу да се договоре ко је крив

Портпаролка руског министарства спољних послова навела је како је једини лидер довољно глуп да Русију оптужи за тероризам – украјински лидер
Захарова: Лопову и шешир гори, Кијев и САД не могу да се договоре ко је кривwww.globallookpress.com © Sergey Petrov

Једини шеф државе који је довољно глуп да оптужи Русију за тероризам је Зеленски, "јер на лопову и шешир гори", поручила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, након што је украјински лидер рекао да председник Русије Владимир Путин и, како је навео, "други олош" покушавају да "окриве неког другог" за терористички напад у "Крокус сити молу" у Москви.

Изрека "на лопову и шешир гори", наиме, руски је израз који говори о томе како се лопов увек сам ода.

"Ниједна клетва га није могла уништити тако снажно као његова сопствена изјава која га разоткрива. Никад не заборави! За оне који јуче нису дошли кући, за све на првим линијама, за 'Алеју анђела' – Никад не заборави", поручила је Захарова.

Коментаришући осуду терористичког напада која je стигла из Беле куће, а у којој се наводи да је за њега одговорна Исламска држава (ИСИС), Захарова је написала да Кијев и Вашингтон не могу да се договоре ко је крив.

"Али амерички штићеници у Кијеву кажу да је Русија починила терористички напад. Бела кућа и званичници у Кијеву не могу да се договоре око заједничке верзије догађаја", написала је она,

Зеленски је наиме, у свом видео обраћању оптужио Русију како је "све предвидљиво" и додао да је Путин ћутао један дан, "размишљајући како би могао да увуче Украјину у ово".

"Стотине хиљада Руса који тренутно убијају на тлу Украјине сигурно би били довољни да зауставе терористе. А ако су Руси спремни да ћутке гину у "крокусима" и не постављају никаква питања својим специјалним службама, онда ће Путин покушати да преокрене више од једне овакве ситуације у своју личну корист", поручио је Зеленски.

image