Русија

Истрага се води и у Таџикистану: Испитују се рођаци оптужених за терористички напад у Москви

Истрага у Душанбеу је под контролом председника Таџикистана, потврдио је извор у тамошњим безбедносним снагама
Истрага се води и у Таџикистану: Испитују се рођаци оптужених за терористички напад у Москви© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Председник Таџикистана Емомали Рахмон лично контролише истражне радње које се воде у Душанбеу поводом терористичког напада у "Крокус сити холу", потврдио је извор у таџикистанским безбедносним снагама.

"Истрага је под контролом председника. Он свакодневно добија информације о томе", рекао је саговорник агенције.

У Душанбеу испитују рођаке оптужених за терористички напад који се десио 22. марта у Московској области и у ком је животе изгубило 139 људи и рањено 182.

Сви оптужени су, пре одласка у Русију, живели у близини Душанбеа – у градовима Вахдат, Гисар и у округу Рудаки, потврдио је извор.

Подсетимо, секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев изјавио је данас да Украјина стоји иза терористичког напада на "Крокус сити хол" код Москве. Ово је потврдио и ФСБ, који је саопштио да је обавештајна служба Украјине повезана са оним што се десило у тржном центру.

Кремљ је, с друге стране, данас послао нешто неутралнију поруку, саопштивши да се чекају резултати истраге, док је председник Русије Владимир Путин ових дана поручио да је напад изведен рукама радикалних исламиста. Ипак, додао је затим да Москву занима ко је наручио напад. 

Истрага је и даље у току.

image