Русија

Путин: За Русију не постоје непријатељске земље, али постоје непријатељске елите

Руски лидер је додао да у европској култури има много доброг, али да у овом тренутку има и много проблема у животу ових земаља
Путин: За Русију не постоје непријатељске земље, али постоје непријатељске елитеwww.globallookpress.com © Alexei Druzhinin/ZUMAPRESS.com

За Русију не постоје непријатељске земље, али постоје непријатељске елите у појединим земљама, изјавио је председник Руске Федерације Владимир Путин током састанка са радницима у области културе у Тверској области.

"Многа су достигнућа, чак и међу оним земљама које данас називамо непријатељским. Иако немамо непријатељске земље, имамо непријатељске елите у тим земљама", рекао је он.

Руски лидер је додао да у европској култури има много доброг, али да у овом тренутку има и много проблема у животу ових земаља. 

Путин је започео своје прво регионално путовање након избора, доласком у град Торжок, у Тверској области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Путинова посета у вези је са Даном радника културе, који се обележава дан раније. Посету Торжоку, председник је започео из изложбеног комплекса 'Музејски редови' Сверуског историјско-етнографског музеја", казао је Песков.

Према његовим речима, у изложбеном комплексу Музејских редова, Владимир Путин је прегледао колекцију писама од брезове коре, узорке древног оружја и предмета за домаћинство које датирају од 11. до 17. века.

"Након тога, Путин намерава да посети музејски комплекс хотела 'Пожарских', где ће се одржати састанак са културним радницима Тверске области", додао је Песков.

image