Русија

Огласила се Москва о нападу у Дамаску: Неприхватљиво понашање Израела, мора да се заустави

Москва сматра да је неопходно да сви одговорни чланови међународне заједнице јасно дефинишу свој став и одговарајућу оцену поводом напада
Огласила се Москва о нападу у Дамаску: Неприхватљиво понашање Израела, мора да се зауставиwww.globallookpress.com © Alexey Belkin

Руско Министарство спољних послова оштро осуђује напад на иранско конзуларно представништво у Дамаску које је данас извршио Израел.

"Сматрамо категорички неприхватљивим било какве нападе на дипломатске и конзуларне објекте чија је неповредивост гарантована Бечким конвенцијама", наводи се у саопштењу из Москве.

Посебно се скреће пажња да је напад изведен у густо насељеној метрополи, што је створило висок ризик од масовних жртава међу цивилним становништвом.

"Полазимо од чињенице да су такве агресивне акције Израела апсолутно неприхватљиве и да се морају зауставити", поручује руски МСП.

Додаје се да Москва сматра да је неопходно да сви одговорни чланови међународне заједнице јасно дефинишу свој став и одговарајућу оцену поводом напада.

"Снажно апелујемо на израелско руководство да напусти праксу провокативних војних акција у Сирији и другим суседним земљама, које су прожете изузетно опасним последицама по читав регион", поручује се.

image