Русија

ФСБ ухапсио бившег војника ИДФ-а: Хтео да се прикључи украјинској војсци, следи депортација у Израел

Додаје се да је као резултат оперативно-истражних активности, установљено да је страни држављанин имао негативне ставове по питању Специјалне војне операције и политике коју воде руске власти
ФСБ ухапсио бившег војника ИДФ-а: Хтео да се прикључи украјинској војсци, следи депортација у Израелwww.globallookpress.com © AlphaSpecnaz/Twitter.com

Израелски држављанин и бивши припадник ИДФ, рођен 1960. године, ухапшен је на територији Краснодарске покрајине због намере да се придружи украјинској војсци, саопштила је прес служба управе ФСБ за Краснодарску покрајину.

"Федерална служба безбедности Русије у Краснодарској покрајини ухапсила је израелског држављанина Ланзмана Јуваља, рођеног 1960. године, бившег војника ИДФ који је намеравао да се придружи Оружаним снагама Украјине, са циљем да учествује у сукобу против Руске Федерације", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је као резултат оперативно-истражних активности, установљено да је страни држављанин имао негативне ставове по питању Специјалне војне операције и политике коју воде руске власти. 

"Због тога, ухапшени је своје личне податке послао различитим терористичким организацијама чије је деловање забрањено на територији РФ, ради прикључивања истим и извршавању борбених операција против Русије", стоји у саопштењу ФСБ.

Према наводима руске обавештајне службе, ухапшено лице није имало довољно времена да испуни своје намере.

"У име органа безбедности објављено је званично упозорење израелском држављанину Ланзману Јуваљу о недопустивости радњи које стварају услове за извршење кривичног дела из члана 2 става 205.5 Кривичног законика Руске Федерације ('учешће у активностима терористичке организације'), а обављено је и протеривање из државе, након чега ће бити депортован у Израел, док му је улазак у Руску Федерацију забрањен", наводи се у саопштењу.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner