Русија

РТ на првој линији фронта: Руска застава се вијори у ослобођеној Новомихајловки (ВИДЕО)

Током ослобађања Новомихајловке, маринци Пацифичке флоте заробили су велику количину наоружања западне производње украјинских оружаних снага

Министарство одбране Русије објавило је снимак из потпуно ослобођеног насеља Новомихајловка, у Доњецкој Народној Републици, у Угледарском одсеку јужнодоњецког правца Специјалне војне операције.

На снимку из Новомихајловке виде се војници 155. одвојене бригаде маринаца Пацифичке флоте групе трупа "Восток" како се мирно крећу по селу са обележјима Русије. На једну од зграда, највишу сачувану тачку села, војници су поставили заставу Руске Федерације.

Мало село украјинских оружаних снага претворено је у озбиљно утврђено подручје.

Украјинска војска већ дуги низ година ту је копала ровове и пунила упоришта бетоном, док су стамбени и друштвени објекти претворени у зону оружаних дејстава, где су сви прилази минирани.

Тешки топови украјинских оружаних снага су чак били смештени у локалној цркви, у чијем подруму је било опремљено склониште.

Министарство наводи да су чак и на прилазу селу, руски јуришници наишли на отпор непријатељских јединица скривених у шумским плантажама, крећући се напред уз подршку артиљеријске ватре и вишецевних ракетних система.

Према речима команданта јуришне јединице 155. одвојене бригаде маринаца Пацифичке флоте са позивним знаком "Уметник", украјинске оружане снаге су при изласку из Новомихајловке разнеле све зграде и минирали путеве.

Истовремено, украјински борци су напуштали своје рањенике на бојном пољу.

"Међу трофејима које су наши маринци освојили у Новомихајловки су шведски бацачи граната и муниција за њих, амерички 'џавелини', НАТО системи за електронско ратовање и друго оружје западне производње", саопштило је министарство.

image
VV inauguration
banner