Русија

Борбе у пограничним деловима Харковске области: Украјинске власти повлаче становништво из Вовчанска

Наши борци настављају да потискују непријатеља, саопштио је Виталиј Ганчев, шеф проруске администрације Харковске области
Борбе у пограничним деловима Харковске области: Украјинске власти повлаче становништво из ВовчанскаGetty © Russian Defense Ministry/Handout/Anadolu

У Харковској области воде се тренутно воде борбе на неколико сектора дуж линије контакта, који се налазе у пограничној области, написао је шеф проруске администрације Харковске области Виталиј Ганчев на свом телеграм каналу, преносе РИА Новости.

Он је апеловао на локално становништво да не напушта своја склоништа, осим ако није неопходно и да не наседа на информативне провокације.

"Према информацијама са Харковског правца наши борци настављају да потискују непријатеља. Борбе се води на неколико сектора линије контакта, укључујући и оне у пограничној области", написао је он.

У међувремену, украјинске власти су наредиле евакуацију цивилног становништва из града Вовчанска и околних насеља у близини границе са РФ, што је саопштио шеф градских власти Тамаз Гамбарашвили, преносе РИА Новости.

"Сада евакуишемо становништво. Изводимо их из Вовчанска и околних насеља", изјавио је он за локалну радио станицу и додао да се већина житеља евакуише личним превозним средствима.

Током дана на бројним руским и украјинским телеграм каналима специјализованим за војне теме и СВО су се током дана појавиле информације о напредовању руских снага у појединим деловима Харковске области дуж границе са Русијом.

Међутим, за сада остаје непознато да ли се заиста ради о новој офанзиви руских снага или су само у питању операције насилног извиђања, како би се испитале одбрамбене способности непријатеља на овом делу фронта и унела пометња у редове украјинске војске.

image