Русија

Руска ПВО оборила 16 украјинских дронова и 21 "вампир"

Јединице десантно-јуришног Кубанског козачког пука из Новоросијска, које су у саставу групе "Дњепар", освојиле су уз подршку авијације и артиљерије важно упориште украјинске војске на ореховском правцу, код места Вербово
Руска ПВО оборила 16 украјинских дронова и 21 "вампир"© MOD Russia/via Globallookpress.com

Руске ПВО су ноћас обориле 21 ракету "вампир" и девет беспилотних летелица у Белгородској области, а седам у Курској и Волгоградској области, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Протекле ноћи заустављено је неколико покушаја кијевског режима да изврши терористичке нападе на територији Руске Федерације коришћењем вишецевних ракетних система РМ-70 и беспилотне летелице типа авиона. Оборен је 21 пројектил и девет беспилотних летелица над територијом Белгородске области, а седам беспилотних летелица изнад територијама Курске и Волгоградске области", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, јединице десантно-јуришног Кубанског козачког пука из Новоросијска, које су у саставу групе "Дњепар", освојиле су уз подршку авијације и артиљерије важно упориште украјинске војске на ореховском правцу, код места Вербово.

У Луганској Народној Републици украјинске снаге извеле су напад на рафинерију нафте у граду Ровенки, услед чега су три особе погинуле, а седам рањено.

Лидер тог региона Леонид Пасечник рекао је да је напад извршен највероватније ракетама АТАЦМС америчке производње.

Украјинске трупе, у недостатку реалног успеха на фронту, редовно гранатирају централне и пограничне регионе Русије, нападају дроновима и спроводе саботаже. Међутим, Оружане снаге Русије успешно сузбијају њихове акције.

image