Захарова о Евровизији 2024: Надмашили све оргије, сахрана Западне Европе на делу (ВИДЕО)

Портпаролка руског Министарства спољних послова поставила је накарадни видео наступа учесника Евровизије из различитих земаља у Малмеу

Евровизија 2024. надмашила је сваки сабат или ритуално светогрђе, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући овогодишње такмичење, чије је финале одржано у суботу, 11. маја, у Шведској.

"Евровизија 2024. је надмашила сваку оргију, вештичји сабат или ритуално светогрђе. Сахрана Западне Европе се одвија као и обично. Без изненађења", написала је Захарова на Телеграм каналу.

Осим тога, Захарова је поставила видео наступа учесника Евровизије из различитих земаља у Малмеу, а међу њима су били представници Ирске, Сан Марина, Украјине, Холандије, Велике Британије, Словеније, Шпаније и Швајцарске.

Наступе на сцени приказану у видеу прати музика Игора Корнељука која се чула на Сатанином балу у серији "Мајстор и Маргарита".

Русија последњих година није учествовала на такмичењу.

Европска радиодифузна унија (ЕБУ) је 25. фебруара 2022. саопштила да због ситуације у Украјини Руска Федерација неће учествовати на Евровизији.

Сутрадан су Сверуска државна телевизијска и радиодифузна компанија, Први канал и радио кућа "Останкино" објавили да се повлаче из ЕБУ.

Победник Евровизије 2024. је представник Швајцарске, певач Немо Метлер, познат под псеудонимом Немо, са песмом "The Code". Према укупним резултатима гласања публике и жирија, Швајцарска је добила 591 поен.