Русија

Руска војска напала војни аеродром и фабрику за ремонт украјинске војне технике

Не ради се само о аеродрому где слећу тешки авиони за истовар, већ и авиони Су-27 преуређени за НАТО ракете, открио је координатор незваничних снага које подржавају Русију у граду Николајеву Сергеј Лебедев
Руска војска напала војни аеродром и фабрику за ремонт украјинске војне технике© Olga Sokolova/Global Look Press

Руска војска напала је област у Харкову, где се налази привремена полицијска станица, као и војни аеродром и фабрику у којој се поправљала војна опрема у Умању, у Черкаској области, открио је за "РИА Новости" координатор незваничних снага које подржавају Русију у граду Николајеву Сергеј Лебедев.

"Рано јутрос у Харкову су се догодила два велика напада. Према нашим сазнањима, харковска полиција се формира у војне батаљоне и шаље на исток. Формирање батаљона се одвија тачно у правцу где су се догодиле експлозије", рекао је Лебедев.

Како додаје, ноћас је извршен напад на војна складишта и привремене пунктове, где се вршила прерасподела јединица на фронту у граду Умању, Черкашка област. 

"Тачније, не ради се само о аеродрому где слећу тешки авиони за истовар, већ и авиони Су-27 преуређени за НАТО ракете", указао је.

Према његовим речима, мало после поноћи, забележен је први напад у правцу фабрике пољопривредних машина "Умањфермаш", где се поправља и складишти војна опрема.

Нешто касније, како додаје, догодиле су се још две експлозије на аеродрому у близини села Родниковка, у предграђу Умана.

Лебедев додаје да је подручје у близини аеродрома затворено за цивилно становништво, као и да су у току радови на поправци како би могли да слете НАТО авиони.

"Аеродром се тренутно користи као центар за обуку пилота који вежбају на хеликоптерима и авионима. Кадети су углавном са Харковског националног универзитета унутрашњих послова", напоменуо је Лебедев.

image