Русија

Командант Стратешких ракетних снага РФ: Приоритет увођење нових система у оперативну употребу

Само током протеклих шест месеци Стратешке ракетне снаге извеле више од 150 вежбовних активности, саопштено је из Министарства одбране
Командант Стратешких ракетних снага РФ: Приоритет увођење нових система у оперативну употребуwww.globallookpress.com © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

Командант Стратешких ракетних снага Руске Федерације Сергеј Каракајев изјавио је да је приоритет овог рода војске повећање борбене способности кроз набавку и увођење у оперативну употребу нових ракетних система, саопштено је из Министарства одбране РФ.

Како се наводи у саопштењу, одржан је састанак војног савета Стратешких ракетних снага на ком су сумирани резултати обуке из зимског периода и одређене главне активности овог рода за летњи период 2024. године. Састанком је председавао генерал-пуковник Каракајев.

"Командант Стратешких ракетних снага је посебну пажњу посветио питању повећања борбених способности овог дела војске кроз увођење нових ракетних снага", наводи се у саопштењу МО.

Из министарства додају и да су само током протеклих шест месеци Стратешке ракетне снаге извеле више од 150 вежбовних активности на тактичком нивоу у коме су учествовали ракетни пукови и дивизије, као и већи број вежби командних јединица под вођством Каракајева и других команданата у ракетним снагама.

Према речима Каракајева, Стратешке ракетне снаге су успешно обавиле обуку војне команде, контролних тела, формација, јединица и подјединица, и то на нивоу који гарантује да ће бити способни за обављање свих задатака.

image