Командант Стратешких ракетних снага РФ: Приоритет увођење нових система у оперативну употребу

Само током протеклих шест месеци Стратешке ракетне снаге извеле више од 150 вежбовних активности, саопштено је из Министарства одбране

Командант Стратешких ракетних снага Руске Федерације Сергеј Каракајев изјавио је да је приоритет овог рода војске повећање борбене способности кроз набавку и увођење у оперативну употребу нових ракетних система, саопштено је из Министарства одбране РФ.

Како се наводи у саопштењу, одржан је састанак војног савета Стратешких ракетних снага на ком су сумирани резултати обуке из зимског периода и одређене главне активности овог рода за летњи период 2024. године. Састанком је председавао генерал-пуковник Каракајев.

"Командант Стратешких ракетних снага је посебну пажњу посветио питању повећања борбених способности овог дела војске кроз увођење нових ракетних снага", наводи се у саопштењу МО.

Из министарства додају и да су само током протеклих шест месеци Стратешке ракетне снаге извеле више од 150 вежбовних активности на тактичком нивоу у коме су учествовали ракетни пукови и дивизије, као и већи број вежби командних јединица под вођством Каракајева и других команданата у ракетним снагама.

Према речима Каракајева, Стратешке ракетне снаге су успешно обавиле обуку војне команде, контролних тела, формација, јединица и подјединица, и то на нивоу који гарантује да ће бити способни за обављање свих задатака.