Русија

Путин изјавио саучешће Ирану: Раиси је био изузетан политичар и пријатељ Русије

Допринос Ебрахима Раисија развоју руско-иранских односа је непроцењив, заувек ће ми остати у најсветлијем сећању, поручио је данас руски лидер
Путин изјавио саучешће Ирану: Раиси је био изузетан политичар и пријатељ РусијеGetty © Anadolu / Contributor

Председник Русије Владимир Путин изјавио је саучешће врховном иранском лидеру ајатолаху Али Хамнеју поводом трагичне погибије председника Ирана Ебрахима Раисија и других истакнутих иранских званичника.

"Ебрахим Раиси је био изузетан политичар, чији је цео живот био посвећен служењу отаџбини. С правом је уживао поштовање сународника и имао значајан ауторитет у иностранству. Као прави пријатељ Русије, његов лични допринос развоју добросуседских односа између наших земаља је непроцењив, улагао је највеће напоре како би се они попели на ниво стратешког партнерства. Више пута сам имао прилику да се састанем са Ебрахимом Раисијем, и овај изузетан човек ће ми заувек остати у најсветлијем сећању. Молим вас да породици и пријатељима покојног председника и свима погинулима у овој страшној катастрофи пренесете речи искреног саучешћа и подршке. Њима и целом иранском народу желим менталну снагу у овако тешком, ненадокнадивом губитку", наводи се у саопштењу, које је објавио Кремљ.

Подсетимо, председник Ирана Ебрахим Раиси погинуо је у паду хеликоптера, 19. маја. Погинули су сви који су били у пратњи иранског председника, укључујући министра спољних послова Хосеина Амира Абдолахијана.

image