Путин писао Сију: Драги пријатељу, хвала на топлом пријему! Увек сте добродошли на руском тлу

Путовање у Кину оставило је на мене позитивне и незаборавне утиске, написао је руски председник у телеграму упућеном кинеском лидеру

Председник Русије Владимир Путин послао је кинеском председнику Си Ђинпингу телеграм захвалности након недавне посете Пекингу у којем је за руског лидера приређен топао пријем.

"Драги пријатељу, хтео бих да изразим срдачну захвалност на топлој добродошлици и гостопримству указаном мени и руској делегацији током државне посете Народној Републици Кини. Ово путовање оставило је на мене заиста позитивне и незаборавне утиске. Убеђен сам да ће наши детаљни преговори допринети даљем јачању односа свеобухватног партнерства и стратешке интеракције између Москве и Пекинга", наводи се у поруци коју је објавио Кремљ.

Путин је нагласио и да ће му бити драго да настави "конструктиван, пријатељски дијалог и блиску заједничку сарадњу на актуелним питањима билатералне, регионалне и међународне агенде".

"Запамтите да сте ви увек добродошли и драги гост на руском тлу. Од срца вам, драги пријатељу, желим добро здравље, просперитет и успех у државним пословима", поручио је за крај руски лидер.