Путин разговарао са Мохамедом Мохберијем: Потврђен наставак јачања свестране руско-иранске сарадње

Раиси је био поуздан партнер Русије, поручио је у телефонском разговору председник РФ, док је вршилац дужности председника Ирана захвалио на подршци у тешким временима

Председник Русије Владимир Путин разговарао је данас телефоном са Мохамедом Мохберијем, вршиоцем дужности председника Ирана и том приликом изјавио саучешће поводом погибије Ебрахима Раисија и других истакнутих званичника, јавља Кремљ.

Путин је, такође, изразио "најдубље саучешће" читавом иранском народу, али и врховном иранском вођи ајатолаху Алију Хамнеију и додао да је "добро знао и да је ценио Ебрахима Раисија као поузданог партнера, чији је лични допринос развоју пријатељских односа између Русије и Ирана непроцењив". 

Заменик Раисија Мохбери је исказао "искрену захвалност на речима подршке", а обе стране су "истакле да су заинтересоване за даље јачање свестране руско-иранске сарадње", наводи се у саопштењу Кремља.

Мохбери ће, иначе, вршити дужност председника Ирана до следећих председничких избора, који би, према писању иранских медија, требало да буду одржани у року од 50 дана.

Раније током дана Путин је телеграмом директно изјавио саучешће и врховном иранском лидеру ајатолаху Али Хамнеју и том приликом поручио да ће му Раиси заувек остати у лепом сећању.