Русија

Володин допутовао у Техеран на сахрану Ебрахима Раисија (ВИДЕО)

Председник Државне думе ће у име Владимира Путина представљати Руску Федерацију и пренеће његову поруку да Москва очекује да ће се сарадња између две земље развијати на исти начин као и до сада

Председник Државне думе Вјачеслав Володин допутовао је у Техеран како би присуствовао сахрани иранског председника Ебрахима Раисија и других званичника погинулих у паду хеликоптера.

Володин ће у име Владимира Путина представљати Руску Федерацију и иранском руководству ће, како му је руски лидер затражио, пренети да Москва очекује да ће сарадња двеју земаља и после смрти иранског председника наставити да се развија као и до сада.

Путин је на синоћном састанку од председника Државне думе затражио да руководству Ирана пренесе и да ће Москва учинити све у том циљу.

Путин је истакао да је ирански председник Ебрахим Раиси био поуздан партнер Русије и да је с њим увек било извесно да ће договори бити испуњени. 

Стотине хиљада људи окупило се јутрос на улицама Техерана како би присуствовало сахрани иранског председника и других званичника који су погинули када се хеликоптер срушио 19. маја на северозападу Ирана.

Данас је дан жалости и нерадни дан у Ирану, а тело Раисија је премештено у иранску престоницу Техеран, где ће врховни лидер Ирана ајатолах Али Хамнеи одржати молитве за Раисија и друге жртве несреће.

Раисијево тело ће сутра бити премештено у град Бирџанд, престоницу покрајине Јужни Хорасан, а сахрана ће бити одржана у четвртак увече у граду Машад у Храму Имама Резе.

image