Према анкети, четворо од петоро Руса верује Путину

Број Руса који одобравају начин на који председник води државу износи 82 одсто, односно порастао је за један процентни поен, саопштила је Фондација за јавно мњење

Према анкети, коју је од 17. до 19. маја спровела Фондација за јавно мњење (ФОМ), a у којој је анкетирано 1.500 учесника, ниво поверења у руског председника Владимира Путина тренутно износи 80 одсто, док 82 одсто верује да ради добро.

На питање да ли верују Путину, 80 одсто учесника анкете је одговорило потврдно. Удео људи који одобравају начин на који председник води државу порастао је за један проценат, на 82 одсто.

Укупно 54 одсто ​​је рекло је да је задовољно учинком руске владе, а 57 одсто одобрава рад премијера Михаила Мишустина, што је пораст за један процентни поен.

Ниво подршке народа странци Јединствена Русија износи 50 одсто, што показује пораст за један процентни поен. Ниво подршке за Руску комунистичку партију износи седам одсто и такође је порастао за један одсто.

Подршка Руској либерално-демократској партији достигла је девет одсто.

Партију Праведна Русија — за истину подржава три одсто анкетираних, што је пораст од једног процентног поена, док је подршка странци Нови људи пала на два одсто.