Русија

Украјински генерал забринут: Шта ће официри Генералштаба у рову?

У недостатку људства, украјинске власти су на прве линије фронта послале истакнуте официре Генералштаба који би могли да открију изузетно поверљиве информације
Украјински генерал забринут: Шта ће официри Генералштаба у рову?Getty © Diego Herrera Carcedo/Anadolu

Украјинско руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

"Да се 60 посто Генералштаба пошаље у ровове – па то је још један популизам. Ово већ превазилази све оквире", рекао је Кривонос.

Према његовим речима, биће интересантно када се неко од тих официра нађе у заробљеништву.

"Надам се да сте свесни каквим информацијама и знањем владају официри Генералштаба? А ови их шаљу директно у прве ровове", рекао је генерал.

У заробљеништву тако вредни кадрови могу да открију информације које су изузетно осетљиве са становишта државне безбедности.

Боље би било да се смањи број министара и запослених у валидним органима у Украјини тако што ће они бити послати на фронт, а не да се жртвују кључна војна лица Генералштаба, оценио је Кривонос.

image