Русија

Путин: Створићемо све услове да се у руским породицама рађа што више деце

Руски председник састао се са породицама, награђенима орденом "Родитељска слава" и женама које носе орден "Мајка херој" уочи Дана заштите деце
Путин: Створићемо све услове да се у руским породицама рађа што више децеGetty © Lintao Zhang

За свако дете је најважнија јака породица пуна љубави, Русија ће наставити да ствара услове да се у руским породицама рађа што више деце, поручио је председник Русије Владимир Путин у разговору са вишедетним породицама и носиоцима ордена "Родитељска слава" и "Мајка-херој" уочи Међународног дана заштите деце.

"Основни задатак наше државне политике је рад на перспективи и за будућност. Све одлуке власти су на благо интереса породица и деце који могу да буду сигурни у подршку државе", поручио је руски председник.

"Велика породица и рађање деце су тежак рад који се обавља свакодневно, али деца су за родитеље највећа срећа", додао је Путин.

Деци морају да буду отворене све могућности за остварење својих капацитета, поручио је Путин и нагласио да породице са троје и више деце би требало да буду норма.

Председник Русије одржава видео-конференцијски састанак са породицама из Москве, Тјумена, Томска, Доњецка, Лењинградске области, Краснодарске и Камчатске територије, Чувашке и Чеченске републике.

image