Русија

Руска ПВО оборила 29 дронова и пет ракета "нептун"

Током протекле ноћи заустављен је низ покушаја кијевског режима да изведе терористичке нападе на циљеве на територији Руске Федерације, саопштило је Министарство одбране Русије
Руска ПВО оборила 29 дронова и пет ракета "нептун"© MOD Russia/via Globallookpress.com

Руски системи противваздушне одбране су током ноћи уништили 29 дронова и пет противбродских ракета "нептун" изнад Краснодарске територије и по један дрон изнад Вороњешке, Белгородске и Тамбовске области, саопштило је руско Министарство одбране.

"Током протекле ноћи заустављен је низ покушаја кијевског режима да изведе терористичке нападе противбродским ракетама 'нептун' и беспилотним летелицама на циљеве на територији Руске Федерације", наводи се у саопштењу.

Претходно је гувернер Кубана Венијамин Кондратјев известио о одбијању масовног напада дроновима у том региону.

Раније су Украјинци дроновима напали складиште нафте у округу Темрјук на Краснодарској територији. Као резултат тога, три цистерне су се запалилe, а било је и повређених међу запосленима у нафтном складишту, навео је Кондратјев.

"Масовни напад дроновима одбијен је ове ноћи у неколико општина у региону. Ситуација је озбиљнија у региону Темрјука - тамо је инфраструктура нафтног складишта оштећена ваздушним ударом", прецизирао је.

Украјина редовно гранатира руске пограничне регионе, изводи ударе беспилотним летелицама и врши саботаже. Системи руске противваздушне одбране уништавају већину дронова.

image