Русија

Непријатељ наставља да напада цивиле: У Белгороду погинуо један званичник и рањено шест особа

Москва је више пута истицала да кијевски режим, због великих неуспеха Оружаних снага Украјине на фронту, настоји да искали бес и да се освети цивилном становништву Русије, што је јутрошњи напад на Белгородску област и доказао
Непријатељ наставља да напада цивиле: У Белгороду погинуо један званичник и рањено шест особаGetty © Paula Bronstein

Непријатељ је у току ноћи покушао да изведе напад дроновима на територију Руске Федерације, али системи ПВО оборили су све украјинске дронове чиме је спречен терористички напад, саопштило је руско Министарство одбране. Међутим у јутрошњем нападу на Белгородску област погинуо је начелник окружне управе Игор Нечипоренко, а има и рањених цивила.

Према саопштењима руског Министарства одбране, јутрос у 6:50 је оборен један дрон, а у периоду од осам до 8:30 изнад Белгородске области су уништена три дорна.

Међутим, шест особа је повређено у граду Шебекино. Превезени су у градску болницу, рекао је губернатор Белгородске области Вјачеслав Гладков.

Такође, у Корчанском округу је од детонације муниције погинуо заменик начелника окружне администрације Игор Нечипоренко.

Што се тиче синоћног напада, два дрона оборена су изнад Белгородске и Курске области и један изнад Азовског мора, прецизирали су у министарству.

Губернатор Белгородске области је потврдио да је изнад Белгородске области прорадио систем ПВО, и да након тога напада није било погинулих нити рањених, али да је било мањих оштећења на неколико зграда и аутомобила. 

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ дронова, међутим, руски системи ПВО спречавају нападе. Нападу су најчешће изложене пограничне области – Белгородска, Курска, Брјанска и Крим.

Коментаришући напад украјинске војске на цивилне циљеве на територији Русије, портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је приметила да због великих неуспеха Оружаних снага Украјине на фронту, кијевски режим настоји да искали бес и да се освети цивилном становништву Русије, излажући га ватри из разних врста НАТО наоружања.

Како је истакла, Бандерине присталице заправо и немају никакво друго оружје.

image