Руски премијер: Остварићемо све циљеве, упркос притисцима Запада на руску економију

Надлежне органе и руководиоце националних пројеката током јуна и јула очекује стратешко планирање које ће допринети да се сви пројекти које је најавио руски председник ефикасно остваре, рекао је Михаил Мишустин

Чак и у условима моћног западног притиска на руску економију, реалистично је да се остваре сви национални пројекти које је Русија обећала, рекао је премијер земље Михаил Мишустин, преноси Телеграм канал Зарубин. 

Председник Русије Владимир Путин је у припреми обраћања Федералној скупштини, а и руска Владом након тога, детаљно размотрио све планове за наредних шест година, рекао је Мишустин.

"Влада ће до септембра изнети детаљан план о формирању свих националних пројеката за неуредних шест година. Сви моменти ће бити прецизно дефинисани до детаља – и догађаји, и финансијска питања, потреби ресурси, потенцијални дефицити и ризици", навео је Мишустин.

Према његовим речима, надлежне органе и руководиоце националних пројеката током јуна и јула очекује стратешко планирање које ће допринети да се све реши ефективно.

Наиме, председник Русије је обраћању Федералној скупштини поручио да се покрену четири нова национална пројеката, који ће допринети развоју руског друштва. Након тога је влада земље додала још неколико нових пројеката.

Међу пројектима које је предложио Владимир Путин је "Породица" који ће се фокусирати на повећање наталитета и квалитета живота породица са више деце. Пројекат "Кадрови" намењен појачању веза свих нивоа образовања од школе до универзитета. 

Истакавши да је неопходно консолидовати позитивно искуство у области омладинске политике, Путин је предложио пројекат "Омладина Русије", пројекат о будућности Русије, који ће подржати младе Русе. Пројекат "Дуг и активан живот" односиће се на просечан животни век у Русији до 2030. године, који би требало да буде најмање 78 година, а у будућности дуже од 80 година.

Пројекат "Економија података" биће намењен развоју дигиталних платформи у свим кључним секторима привреде и социјалне сфере, за шта ће се издвојити најмање 700 милијарди рубаља.