Генерални секретар НАТО-а признао: Руска одбрамбена индустрија јача него што смо очекивали

Док је Москва јачала своју одбрамбену индустрију брже него што је Северноатланска алијанса очекивала, НАТО савезници су потрошили више времена него што би требало на повећање производње, признао је генерални секретар блока

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је признао да је Русија ојачала своју одбрамбену индустрију брже него што се очекивало док су земље Алијансе изгубиле много времена да повећају производњу наоружања, преноси "Скај њуз".

"Истина је да је Русија успела да ојача своју одбрамбену индустрију брже него што смо очекивали. И истина је да су НАТО савезници потрошили више времена него што би требало на повећање производње", признао је Столтенберг.

Амерички и европски војни званичници, који су раније тврдили да је руска војска наводно претрпела велике војне губитке, већ неколико месеци признају да се Русија опоравља много брже него што су очекивали, пише "Дифенс њуз".

Руска страна указује да је НАТО, подржавајући Украјину, дискредитовао глобални систем трговине оружјем, који би могао да постане претња глобалном миру и безбедности.