Русија

Путин именовао Шојгуа за координатора рада на развоју војноиндустријског комплекса

С обзиром на то да постоји низ разноврсних питања, потребно је водити рачуна о исплативости производње, а неопходно је и обезбедити да Министарство одбране добије одговарајућу опрему, нагласио је руски председник
Путин именовао Шојгуа за координатора рада на развоју војноиндустријског комплексаGetty © Ramil Sitdikov - Host Photo Agency

Председник Русије Владимир Путин именовао је секретара Савета безбедности РФ Сергеја Шојгуа за координатора рада на развоју војноиндустријског комплекса, преносе "РИА Новости".

"С обзиром на то да постоји низ разноврсних питања, потребно је водити рачуна о исплативости производње, а неопходно је и обезбедити да Министарство одбране добије одговарајућу опрему. За такав посао потребан је независан координатор", рекао је председник РФ током видео-конференције са члановима руске владе.

Како је нагласио Путин, тај независни координатор биће управо секретар Савета безбедности – Сергеј Шојгу. Подсећања ради, пре него што је ступио на ову функцију, Шојгу је од 2012. био министар одбране Руске Федерације.

image