Русија

Путин с председником Боливије: Поздрављамо ваш став према Москви (ВИДЕО)

Лидер Боливије је на састанку на маргинама СПИЕФ-а захвалио руском председнику на подршци и реализацији низа заједничких пројеката са Русијом
Путин с председником Боливије: Поздрављамо ваш став према Москви (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Russia's presidential press ser/XinHua

Трговински промет између Руске Федерације и Боливије је и даље мали, али са тенденцијом раста, a за то постоје интересантне области, укључујући и високе технологије, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са председником Боливије Луисом Албертом Арсе Катакором.

"Билатерални односи Русије и Боливије развијају се на чврстим основама. Поздрављамо континуитет политичког курса боливијског руководства према Москви", казао је Путин.

Лидер Боливије је на састанку на маргинама СПИЕФ-а захвалио Путину на подршци и реализацији низа заједничких пројеката са Русијом.

"Хвала вам за сву подршку пријатељске руске владе, која је реализовала неколико пројеката, као што је центар за нуклеарна истраживања и технологије", навео је Арсе Катакор.

Наиме, у петак, 7. јуна, шеф боливијске државе ће заједно са руским председником говорити на пленарној седници Санктпетербуршког међународног економског форума.

Боливијски председник је уочи посете Санкт Петербургу најавио да иде у Русију ради јачања билатералних односа у трговини и енергетици.

image