Русија

Упркос рампи САД: Скот Ритер ће учествовати на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу

Бивши маринац и инспектор УН за оружје требало би да сутра учествује на Форуму путем видео-линка
Упркос рампи САД: Скот Ритер ће учествовати на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу© Pavel Kashaev/Global Look Press

Бивши маринац и инспектор УН за оружје Скот Ритер ће ипак учествовати на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу (СПИЕФ), јавља РТ.

"Разочарање које сам осетио када ме је моја (америчка) влада лишила могућности да лично дођем у Санкт Петербург је било велико. Међутим, захваљујући чудима модерне технологије, мој глас неће заглушити они који се не слажу са порукама које она преноси", рекао је Ритер.

Како се наводи, Ритер би сутра треба да учествује на Форуму путем видео-линка.

Подсетимо, Амерички Стејт департмент запленио је пасош бившег маринца и уклонио га са авиона.

У изјави за руске медије је појаснио шта се тачно догодило наводећи да су га три полицајца њујоршке полиције повукла у страну.

"Узели су ми пасош. На питање зашто, одговорили су: наредба Стејт департмента. Нису имали више информација за мене", додаје Ритер.

Ритер је бивши обавештајни официр америчког маринског корпуса, који је касније служио као инспектор за оружје САД и УН у Ираку.

Такође је сарадник РТ, пише о међународној безбедности, војним пословима, Русији и Блиском истоку, као и о контроли наоружања и неширењу оружја.

Последњи пут је посетио Русију у јануару, проводећи време у Чеченији, Москви и Санкт Петербургу.

image