Русија

Денис Пушилин за РТ: Не знамо са ким да разговарамо на Западу о Украјини (ВИДЕО)

Пушилин је казао да је Владимир Зеленски нелегитиман председник, који ће наставити да врши ту функцију док то буде било потребно Западу

Председник Русије Владимир Путин јасно је ставио до знања да смо ми спремни да разговарамо о мирном разрешењу сукоба у Украјини, потврдио је данас за руску редакцију РТ Денис Пушилин.

Додао је да, с друге стране, није јасно са ким Москва може да разговара на Западу, иако се баш тамо доносе одлуке о томе шта ће даље бити са преосталим деловима Украјине.

"Спремни смо да разговарамо. Али, само је потребно схватити са ким да разговарамо", прокоментарисао је Пушилин. 

Када је реч о тренутном украјинском режиму, ту је, како каже, ситуација слична – "није јасно са ким из Кијева сада разговарати".

"А, рећи ћу вам, такође, и на основу свог искуства и дугачког преговарачког процеса (од пре са Кијевом) да је са кијевским режимом и раније било немогуће разговарати. Они су изгубили своју самосталност када је реч о доношењу одлука, чак и оних које су крајње важне за Украјину. И то је тако још од 2014. године – после државног преврата. Од њих ништа није зависило, а ни сада од њих ништа не зависи", објаснио је лидер ДНР. 

Када је реч о Владимиру Зеленском, Пушилин је поручио да је он нелегитиман председник, који ће наставити да врши функцију председника док то буде било потребно Западу, односно, док не испуни све наредбе које стижу са Запада.

Након што донесе најнепопуларније мере – биће смењен, закључује лидер ДНР-а.

image