Русија

Кремљ: Макрон демонстрира апсолутну подршку Кијеву

Агресиван речник према руском председнику не иде у прилог Џозефу Бајдену, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков
Кремљ: Макрон демонстрира апсолутну подршку Кијеву© Konstantin Kokoshkin/Global Look Press

Француски председник Емануел Макрон демонстрира апсолутну подршку Кијеву и изјављује спремност Француске да директно учествује у војном сукобу, указао је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков.

Он је додао да Русија сматра да су изјаве француског председника веома провокативне и ескалирајуће.

"Сматрамо да су те изјаве, с обзиром на то да је Француска чланица НАТО-а и Европске уније, веома провокативне, које повећавају напетост на континенту и не доводе ни до чега позитивног", оценио је Песков.

Говорећи о предстојећем самиту у Швајцарској, Песков је навео да ће тај самит бити "празан догађај по садржајности".

Агресиван речник према Путину не иде у прилог Бајдену

Агресиван речник америчког председника Џозефа Бајдена на рачун председника Русије не иде у прилог америчком лидеру, оценио је портпарол Кремља.

Наиме, Бајден је у интервјуу за Еј-Би-Си, рекао да зна Путина 40 година, као и да руски лидер није пристојан човек, већ диктатор.

"Сваки пут се питамо шта је тачно имао у виду председник Бајден. Већ сам говорио да такав агресиван речник према руском председнику не иде у прилог америчком лидеру. Путин на то није реаговао и неће ни реаговати, али жалимо што се у политици на тако високом нивоу користи овакав речник и изрази", указао је портпарол Кремља.

image