Русија

Америчке ракете однеле животе руских цивила у Луганску: Четворо погинулих, 53 повређених (ВИДЕО)

Украјинска војска поново је гађала насељено место, погодивши две школе, три вртића, један факултет и једну зграду универзитета
Америчке ракете однеле животе руских цивила у Луганску: Четворо погинулих, 53 повређених (ВИДЕО)www.globallookpress.com © NurPhoto / Contributor

Четворо људи је погинуло, а осморо живо извучено испод рушевина вишеспратне стамбене зграде која се срушила у Луганску након ракетног напада Оружаних снага Украјине, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације (МЧС).

У још једном у низу нападу украјинских снага на цвилиле, поред погинулих, има и рањених – 53 људи међу којима је троје деце, потврдили су у министарству.

Људима које су руски спасиоци извукли испод рушевина лекари тренутно пружају медицинску помоћ. Спасиоци и службе за ванредне ситуације су на лицу места, а како су саопштиле градске власти, испод рушевина има још људи и МЧС чини све да их спасе.

Поред стамбене зграде, украјинска војска је погодила и две школе, три вртића, један факултет и једну зграду универзитета.

Кијевски режим је извршио злочин према становницима Луганске Народне Републике, када је циљано гађао стамбена насеља Луганска са пет америчких ракета АТАЦМС, саопштило је руско Министарство одбране.

Руска војска оборила је четири од пет ракета, саопштило је Министарство, наводећи да је један америчка ракета погодила две вишеспратнице ранивши цивиле међу којима има и деце.

Украјинске оружане снаге су недавно почеле да активно користе ракете АТАЦМС за нападе на насељена подручја Донбаса. Ако се узму у обзир речи русог председника Владимира Путина да украјинска војска не може самостално да користи ове ракете АТАЦМС, изводи се закључак да је овај напад одобрио Запад.

То је потврдила и портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекавши да умешаност Америке у директним војним операцијама против цивилног становништва Донбаса више никоме није тајна.

image