Русија

Захарова: Русија се нада да ће од јерменске стране добити списак "побијених у Бучи"

Захарова је такође позвала глумца Џорџа Клунија и његову фондацију да помогну новинарима објављивањем списка наводно мртвих становника Буче
Захарова: Русија се нада да ће од јерменске стране добити списак "побијених у Бучи"© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Русија се нада да ће јерменски парламентарци, који су из Кијева добили списак људи који су наводно убијени у Бучи, поделити те податке са Москвом, саопштила је представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова новинарима на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербугу (СПИЕФ).

"Заиста се надамо да ће јерменска страна, званична јерменска делегација, поделити списак са руском страном", рекла је Захарова, преноси ТАСС.

Како је додала, Русија већ две године не може да натера никога, укључујући УН, да јој достави те податке.

Портпаролка Министарства спољних послова је подсетила да је низ делегација из ЕУ, САД и Канаде посетило тај град.

Захарова је такође позвала глумца Џорџа Клунија и његову фондацију да помогну новинарима објављивањем списка наводно мртвих становника Буче.

Подсећамо, у јесен 2023. године заменик секретара Савета безбедности Русије Олег Храмов рекао је да су англосаксонске ПР структуре деловале као сценаристи и режисери антируске провокације у Бучи.

image