Русија

Украјинска војска поново напала Белгородску област: Оштећени црква и приватни објекти

Према прелиминарним информацијама, у нападу није било жртава
Украјинска војска поново напала Белгородску област: Оштећени црква и приватни објектиGetty © Jose Colon/Anadolu Agency

Храм, две приватне куће и аутомобил оштећени су у месту Прохоровка, услед напада беспилотним летелицама украјинске војске на ово село у Белгородској области, саопштио је гувернер Вјачеслав Гладков на свом Телеграм каналу.

"Оружане снаге Украјине су уз помоћ три беспилотне летелице са авионским типом погона напале село Прохоровка, у Прохоровском рејону. Према прелиминарним информацијама, није било жртава. Једна од летелица је погодила Храм Светих апостола Петра и Павла, због чега су кров и фасада цркве оштећени", написао је он.

Гладков је додао да је друга летелица пала на приватну кућу, која је због експлозије делимично уништена, док су помоћна зграда, ограда и кола оштећени. Трећа летелица је пала и експлодирала у близини приватне куће.

"Дежурне службе су на терену, а информације о последицама напада се разјашњавају", закључио је он.

Прохоровски рејон се налази на северу Белгородске области и не граничи се с Украјином, а као што је већ познато, у протеклих недељу дана бројне земље у оквиру НАТО-а дале су дозволу кијевском режиму да напада по дубини руске територије употребом западног наоружања.

image